Projekt obejmował przebudowę i nadbudowę istniejącego budynku gastronomicznego wraz z budową nowy elementów konstrukcyjnych oraz ze zmianą sposobu użytkowania na budynek mieszkalny jednorodzinny.
Nadbudowa polegała na zmianie konstrukcji dachu z jednospadowego na dwuspadowy o kącie nachylenia 450 oraz wykonaniu poddasza użytkowego.
Przebudowa polegała na częściowej rozbiórce istniejącego budynku, a także na dostosowaniu funkcji budynku na mieszkalną zgodnie z oczekiwaniami Inwestora i obowiązującymi warunkami technicznymi.
Budowa polegała na budowie trzech ścian nośnych oraz wykonaniem do nich fundamentów oraz wykonaniem stropu Teriva nad parterem.
W wyniku projektowanych robót wygospodarowane zostały na parterze oraz poddaszu pomieszczenia mieszkalne.
Zestawienie powierzchni budynku przed zmianami:
Powierzchnia zabudowy (m2): 130,48 m2
Powierzchnia użytkowa (m2): 108,8 m2
Kubatura (m3): 625,45 m3
Max. wysokość kalenicy – 4,85 m n.p.t.
Zestawienie powierzchni budynku po zmianach:
Powierzchnia zabudowy (m2): 82,44 m2
Powierzchnia użytkowa (m2): 104,58 m2
Kubatura brutto(m3): 466,38 m3
Max. wysokość kalenicy – 7,58 m n.p.t.